Varning för oärliga säljare!

Har sista åren hört om en hel del uppfödare som fått samtal ifrån förtvivlade lurade köpare! Jag vill därför här bara klargöra EN sak, en Maine Coon är en raskatt registrerad inom något förbund - vilket varierar lite, då det finns några olika att välja på men SVERAK (FIFE), CFA, TICA och WCF är de vanligaste större förbunden. Och katten skall ovillkorligen levereras med STAMTAVLA. Det är din garanti för att det är en renrasig katt. 
Det är några saker som man som köpare ska vara medveten om!

Vilka knep använder bedragarna då för att lura dig att köpa oregistrerat?

Jag säger inte att dessa katter absolut inte skall köpas, jag säger bara var medveten om VAD det är du köper, det är en huskatt - en alldeles unik underbar huskatt precis som alla våra andra underbara huskatter. 
Föräldrarna kommer troligen inte att vara testade enligt rasens hälsoprogram, så var medveten om att det är en risk du tar.

* Det florerar en skröna angående livförsäkring på hus/blandraskatter.


Varje bolag har sina villkor, så här ser det ut november 2015.
Hos Sveland och Moderna försäkringar (fd Optimal) kan man livförsäkra för det belopp man köpt katten för.
Hos Agria är gränsen 5000 kr.
Dina 0/3000 beroende på om den är registrerad/meriterad eller ej.
Folksam, Moderna och Svedea får du livförsäkra din hus/blandraskatt för max 1000 kr

Hos IF får man inte ha livförsäkring alls p?hus/blandraskatt.

Betala därför inte överpris för din huskatt då du hos vissa bolag inte kan få igen köpeskillingen om det värsta skulle hända. 
Kattungen skall dessutom vara vaccinerad x2, id-märkt och veterinärbesiktigad, med ett veterinärintyg inte äldre än 7 dagar samt försäkrad mot Dolda fel.
En besiktning av veterinär som inkluderar ID-märkning, testikelintyg, navelbråcksintyg och 2vaccinationer, är en engångskostnad
på ca. 500-1000 kr/kattunge.
Detta är för din säkerhet och för att du på ett valfritt sätt kunna försäkra din underbara kattunge. 
Är besiktningsintyget äldre än 7 dagar eller om katten varit oförsäkrad tidigare, blir det karens för sjukdom. Olika bolag har olika antal karensdagar. Hos SVELAND är det 20 dagar. För ev. olycksfall gäller dock försäkringen direkt.


Har du några frågor så hjälper jag gärna till att svara på dem så gott jag kan både som uppfödare av Maine Coon och som försäkringsombud. för SVELAND djurförsäkringar.

Fritt efter Malin Sundqvist - S*Dagdrivarn - http://www.dagdrivarn.se/

BYB - inget annat än en förkastlig form av huskattsuppfödning

The actual Cosmograph rolex replica sale, launched within 1963, originated to satisfy the rolex replica uk associated with expert racers. Using its chronograph rolex replica sale as well as bezel along with tachymeter rolex replica sale, the actual car owner may completely passed panerai replica sale as well as determine the typical pace. The actual Cosmograph breitling replica sale is actually offered right here Everose precious replica watches uk. Datejust etched bezel may be used because counter rolex replica sale in order to determine the actual speed.

Stamtavlan en bit papper?